Scootmobiel verzekeren

Een scootmobiel verzekering is verplicht wanneer u zich in het verkeer begeeft. Om een scootmobiel verzekering te kunnen afsluiten moet uw scootmobiel worden aangedreven door een accu en niet sneller gaan dan 17km/u. Een scootmobiel verzekering kennen we in twee varianten + aanvullingen, WA en All risk. De aanvullingen zijn Rechtsbijstand, Accessoires en Opzittende. De periode van een scootmobiel verzekering is doorgaans een jaar. De scootmobiel verzekering wordt doorgaans als service voor u verzorgd via de leverancier van uw scootmobiel.

Toelichting op WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)
De overheid stelt dat u als scootmobiel eigenaar minimaal een WA verzekering heeft afgesloten. Veroorzaakt u schade met uw scootmobiel aan anderen waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent, wordt vergoed. De schade die door uw schuld ontstaat aan uw scootmobiel wordt niet vergoed.

Toelichting All risk (+ eigen risico)
De verzekering dekt dezelfde schade als bij de Wettelijke Aansprakelijkheid, maar wordt uitgebreid met diefstal en beschadiging aan uw scootmobiel. U moet wel rekening houden met een eigen risico. Dit is doorgaans 11% van het schadebedrag met een minimum van € 150,-.

Rechtsbijstandverzekering
Met een Rechtbijstandverzeker kunt bij een conflict rond een aanrijding juridische steun krijgen. De vraagstukken kunnen gaan over schade aan uw scootmobiel, letselschade, waardevermindering, enz.

Accessoireverzekering
De aanvullende Accesoireverzekering verzekert uw accessoires tegen diefstal en schade. Wanneer de waarde van de accessoires boven de € 1500,- uitkomen, kiest u het beste voor de uitgebreide variant.

Opzittenden verzekering
Raakt u betrokken bij een ongeval dan wordt de werkelijk geleden schade vergoed met blijvende invaliditeit. Dit geldt ook voor medische behandelingen, inkomstenderving of speciale aanpassingen ten gevolge van het ongeval. Bij een blijvende invaliditeit wordt er maximaal € 30000 uitgekeerd als gevolg van het ongeval. Bij een overlijden wordt eenmalig € 3000 uitgekeerd. Het is verstandig om bij de verzekering navraag te doen of ook de passagier die u extra kunt meenemen is verzekerd.
 

Aanschaf verzekering bij aanschaf
Wenst u een scootmobiel verzekering af te sluiten? Dan doet u dit het beste direct bij de aanschaf van uw scootmobiel. De Stichting SOMS helpt GRATIS bij het vaststellen van uw wensen en de keuze voor de bijpassende leveranciers.

Meer informatie: https://www.scootmobielen-vergelijken-kopen.nl/